051-36516100 info@payhanbeton.ir



درباره نیوجرسی، منهول بتنی و کف پوش بتنی پرسی

قطعات بتنی نیوجرسی، معمولا برای جدا کردن خطوط ترافیکی به کار می رود. این نوع قطعات به منظور به حداقل رساندن آسیب های وسایل نقلیه در تصادفات جاده ای و جلوگیری از خارج شدن وسیله نقلیه به لاین مقابل می شود را ، به حداقل می رساند .
از دیگر کاربرد های نیوجرسی نیز می توان، برای استفاده در ترافیک و محافظت از عابران پیاده و کارگران در هنگام ساخت بزرگراه می باشد .
قطعات نیوجرسی در سال 1968 میلادی در شهر نیوجرسی ، به عنوان جداکننده بین بزرگراه توسعه یافت .
با گذشت زمان ، ارتفاع این نوع قطعات بلند تر شدند، زیرا اثر بخشی آنها بیشتر نشان داده شده بود .
استفاده از این نوع محصول در ساخت و ساز جاده ای باعث شد تا ، کاربرد گسترده ای به عنوان ، یک مانع عمومی و قابل حمل در طول پروژه های ساختمانی و تغییر مسیر در ترافیک های جاده ای باشد .
از دیگر استفاده از این نوع قطعه بتنی ، حفاظت در برابر حملات تروریستی ، سیل ، جلوگیری از انتشار آتش ، هدایت رودخانه ها و چند خطه کردن جاده ها می توان نام برد .
در ایران ، نخستین بار در سال 1375 توسط ، وزارت راه و ترابری با نظارت مهندسان برجسته و ماهر از این نوع قطعات بتنی ، جهت ایمن سازی سطح معابر و جداسازی جاده ها ، استفاده در دوربرگردان ها و خیابان های اصلی و ایجاد فضای سبز مورد استفاده قرار گرفت.
شرکت پایهان بتن مشهد ، پس از عقد قراردادی با اداره کل راه و ترابری استان خراسان رضوی ، در سال 1377 شروع به تولید ، نیوجرسی بتنی به صورت مسلح نمود که در حدود بیش از 40 کیلومتر از بزرگراه مشهد – قوچان ، جهت ایمن سازی این مسیر استفاده گردیده است.

 

 

این قطعات بتنی پیش ساخته، در ابعاد مختلف ، در شرکت پایهان بتن تولید می گردد.
این نوع قطعات در شرکت پایهان بتن ، در طول های مختلف 1 و 6 متری تولید می گردد.
از دیگر مزایای استفاده از این نوع محصول، سهولت در تعویض نیوجرسی های آسیب دیده ، با سرعت بالا می باشد .
حفاظ بتنی مفصلی، ساخت شرکت پایهان بتن ، با تاییدیه وزارت محترم راه و شهرسازی ، نوعی جدا کننده بتنی مسلح می باشد که در ابعاد و رنگ های مختلف با مشخصات کیفیتی بالا تولید و عرضه می گردد .

مصالح مصرفی در تولید حفاظ بتنی مفصلی ( نیوجرسی ) :

سیمان : از خصوصیات سیمان مصرفی جهت تولید این حفاظ بتنی مفصلی ، ویژگی های سیمان پرتلند ، تیپ 1 و 2 می باشد .
آب : خصوصیات آب مصرفی در تولید حفاظ بتنی مفصلی باید ، مطابق با استاندارد های ملی ایران و همچنین آب صاف ، تمیز و عاری از مواد آلی ، قلیایی و اسیدی باشد .
سنگدانه : خصوصیات سنگ دانه های مصرفی در این نوع محصول بتنی ( نیوجرسی ) ، باید مطابق با استاندارد های ملی ایران باشد .
میلگرد : میلگرد استفاده شده در این نوع محصول بتنی باید دارای مقاومت کششی بالا باشد .
افزودنی : برای اینکه محصول تولید شده بتنی ( نیوجرسی ) دارای سطح صاف و صیقلی و یک نواخت و دارای دوام بالا و مقاومت خوب باشد ، از افزودنی ها در این نوع محصول بهتر است استفاده شود .


فرایند تولید حفاظ بتنی نیوجرسی مفصلی :

در شرکت پایهان بتن ، بتن توسط بچینگ های تمام مکانیزه تولید شده و در تراک میکسرها به محل بتن ریزی و محل تولید قطعه حمل می گردد .

 

 

قالب ها را برای اینکه قطعه بتنی از قالب به راحتی جدا شود ، با استفاده از روغن ، عملیات روغن کاری انجام می دهند .
آرماتورها با مشخصات مشخص شده درون قالب گذاشته شده و عملیات بتن ریزی توسط اپراتور انجام می پذیرد ، و توسط نیروهای متخصص سطح کار پرداخت می گردد .
عمل آوری قطعه بتنی، معمولا به روش بخار دهی انجام می پذیرد و نهایتا بعد از بخار دهی محصول مورد نظر توسط جرثقیل به محوطه انبار ارسال می گردد و بعد از آن با توجه به نیاز مشتری و نیاز بازار عرضه می گردد .

منهول های بتنی :

منهول های بتنی جنس های مختلفی دارند که بنا به کاربری آن متفاومت خواهد بود و در پوش های آنها نیز دارای جنس های مختلف می باشند .
منهول های بتنی معمولا برای اتصال چند شبکه مورد استفاده قرار می گیرد .
در سیستم های فاضلابی معمولا از این نوع محصول استفاده می شود، همچنین در سیستم های مخابراتی نیز از منهول های بتنی استفاده می شود .
منهول ها در واقع برای دسترسی آسان به داخل کانال های زیرزمینی است ، که با درپوش هایی با جنس های مختلف بسته می شوند .
در شرکت پایهان بتن، منهول های بتنی مطابق با استانداردهای شرکت آب و فاضلاب و شرکت مخابرات با ضخامت و اندازه های مختلف تولید و عرضه می گردد .

 

 

دسترسی به دریچه بازشوی منهول ها :

ابعاد و اندازه دریچه منهول های بتنی برای دسترسی انسان ، نباید کمتر از 55 در 55 سانتی متر باشد .
علاوه بر آدم روهای کلاسیک که مخصوص عمق های  تا 5 متر ، که در قطرهای 1200 تا 1900 با ضخامت 90 تا 120 میلیمتر تولید می شود .

آدم روهای ویژه عمق های تا 15 متر شامل :

1 - قطعات پاشنه .
2 -  دال کف .
3 -  آدم روهای 30 و 60 سانتی متری .
4 -  تبدیل .
5 -  دال سر .


مزایا و کاربرد منهول :

1 – معمولا با توجه به وزن کم این نوع محصول استفاده در مصرف فاضلاب خانگی کاربرد زیادی دارد .
2 – نصب سریع این نوع محصول ، از مزایای آن است .
3 – با توجه به کمبود اتصالات در این نوع محصول ، باعث کم شدن هزینه ها در مصرف این محصول می شود .
4 – جمع آوری آب های سطحی از مزایای این محصول می باشد .
5 – قابلیت یکی سازی فاضلاب چند واحد آپارتمان ، در یک مسیر خروجی .


کف پوش های بتنی پرسی :

امروزه ، با توجه به مسائل روز شهری و روی آوردن شهرها به زیبا سازی محله های شهری و فضای درون شهری ، استفاده از کف پوش های بتنی پرسی برای مسیرهای رفت و آمد بسیار کار آمد هستند .
استفاده از کف پوش های بتنی پرسی ، ضمن ارائه ظاهری زیبا به فضاهای درون شهری باعث ، در امان ماندن اماکن ازسایش حاصل از تردد ها نیز هستند .
امروزه کف پوش های بتنی پرسی توسط بسیاری از شرکت ها در انواع و اقسام گوناگون با شکل های مختلف تولید می شود .
با توجه به ، نقش مهم سنگ فرشهای بتنی پرسی در ظاهر و بافت شهری در مکان های مختلف ، بدیهی است کیفیت پایین و در پی آن خرابی و فرسودگی این قطعات ، باعث صرف هزینه های هنگفت جهت تعمیر ، بازسازی و مرمت شده و همچنین ، نتیجه عکس در ظاهر شهر خواهد داشت .
در شرکت پایهان بتن ، با بهره گیری از تکنولوژی روز با رعایت اصول فنی و استانداردها ، تولید سنگفرش های بتنی به روش پرسی خشک با کیفیت و مقاومت بالا در رنگ ها و ابعاد مختلف انجام می شود ، همچنین شرکت پایهان بتن همکار اداره استاندارد در زمینه جداول بتنی و سنگفرش بتنی می باشد .

 

 

اجزای تشکیل دهنده کفپوش های بتنی پرسی عبارتند از :

1 – سنگ دانه ها
2 – پیگمنت ها
البته باید در نظر داشت که ، این اجزا و میزان آن ها متناسب با انواع سایر کفپوش ها متفاوت خواهد بود .
از مهم ترین پارامترهایی که در دسته بندی کفپوش های بتنی پرسی موثر است ، می توان به میزان مقاومت فشاری ، نوع ساخت و مواد مصرفی آن اشاره کرد .
کف پوش های بتنی پرسی معمولا دارای دو سطح رویی و زیرین می باشند . سطح رویی کفپوش تحت عنوان (  Face) و سطح زیرین یا بستر با نام (Main ) شناخته می شود .
سنگ دانه های سطح روی کف پوش ها به دلیل نمای ظاهری ، باید ریز تر و یکنواخت تر باشند و سنگ دانه های درشت تر در سطح زیرین کف پوش ها قرار می گیرند .

 

 

ترکیبات اصلی کف پوش ها بتنی پرسی عبارت است از :

1 - سیمان
2 - آب
3 - سنگ دانه ها
4 - رنگ دانه ها

تراکم سنگ دانه ها در کف پوش های بتنی پرسی به وسیله دستگاه پرس انجام می پذیرد .
در روش بتنی پرسی ، نیاز به ساب خوردن و صیقل شدن این کف پوش ها نیست .
هم اکنون ، استفاده و بهره وری از کفپوش های بتنی پرسی در شهر ، با وسعت بیشتری نسبت به سایر کفپوش های بتنی انجام می گیرد . چرا که ، کفپوش های پرسی مقاومت بالا داشته و به دلیل جذب پایین رطوبت برای بسیاری از مناطق دارای آب و هوای مختلف مناسب است.  کفپوش های بتنی پرسی به طورعمده اتوماتیک و بدون نیروی انسانی نصب و اجرا می گردد .

 

واحد تحقیق و توسعه شرکت پایهان بتن